Ingelas dagbok

Ingelas dagbok

Cleo+Jorm=Sant

CleoPosted by One test Sun, March 17, 2019 11:01:06

Eftersom att Cleo vägrade att gå med parning förra vintern så vågade jag inte riktigt hoppas på någon den här gången heller. Vi tänkte att vi skulle göra lite annorlunda den här gången och hämtade hem den tilltänkta bara några dagar in i löpet. Hon kanske ville lära känna honom innan... smiley

Vi åkte upp till Kramfors och hämtade hem Rodedalens Jorm som är just så härlig som jag hade fått honom beskiven av Maria Tjärnström, Kungshällans Kennel. Vilken härlig kille. Lite oroliga var vi för hur det skulle fungera med en liten ettrig och smådryg terriervalp. Han var hur snäll och tolerant som helst. Han kom till ro snabbt hemma hos oss och har busat med både Åska, Peppar och Cleo. Han är mysig och gosig och älskar att vara nära. Vilken bra hane. Jag tror att detta kan bli hur bra som helst.

När jag anade att höglöp var på gång så åkte jag och gjorde ett progesterontest för att få svar på när det skulle kunna tänkas vara dags. Cleo ställde upp sig och visade sig villig... tills han skulle kliva upp och hålla henne runt ljumskarna. Då blev hon förbannad. När han slutade backade hon upp mot honom för att han skulle prova igen men blev då arg igen. Han fick bara hänga, knuffa och greja på henne men INTE kliva upp med båda tassarna på varsin sida.
Herregud, dagarna gick jag började känna mig (mycket) frustrerad. Jag åkte till ett ställe där Cleo blev till för ganska exakt 5 år sedan och där fick vi till en parning med 15 minuters hängning. YES!! Sen bidde det ingen mer parning. Han försökte på alla vis för att hon inte skulle bli arg. Till slut hade de heta dagarna förbrukats och nu kan vi bara hoppas. Ultraljud kommer att göras om några veckor. På måndag kör vi hem Jorm igen och jag måste säga att det kommer att bli lite tomt utan mysfarbrorn. smiley

Cleo har erhållit Vet´s Dixis vandringspris

CleoPosted by Ingela Lindfors Sat, March 16, 2019 11:15:03
Cleo har erhållit Vet´s Dixis vandringspris 2018 för högsta poäng på fullbruksprov i SVK Östra.
Tyvärr har jag lite svårt att glädjas åt detta så hon egentligen skulle ha blivit Sveriges första korthårsvorteh som erhållit den nya titeln SEFBCH (Svensk Fullbrukschampion).
Jag kan inte skriva så mycket om det här för då blir det sura miner....

Hon hade full pott på alla moment på alla skogsmoment (valde bort möjligheten till bonuspoäng på viltspåret). Full pott på vattenmomenten förutom en pinne bort på sök under bössan.
På fältdelen kan jag bara skriva att det hände väldigt konstiga och felaktiga saker och hon fick ett andra pris. Jag vet att ett 2: pris är väldigt bra men när hon mer än väl förtjänade ett 1:a pris så är det inte ok. Cleo är fantastisk!Jakt, bröllop och sorg

DagbokPosted by Ingela Lindfors Thu, March 07, 2019 12:45:36

Åkte mot Rajastrand för att tillbringa några dagar med jakt tillsammans med bästa vännerna Linda, Kenny och deras son Jesper samt alla hundarna Riva, Cleo, Åska, Dremel, Skoja och Driva.

Första dagen jagade Uffe och jag med Åska och Riva på förmiddagen och Cleo på eftermiddagen.
På onsdagen hann vi bara jaga i några minuter innan Riva kom tillbaka hoppandes på tre ben. Ett sticksår på insidan av knät gjorde att vi fick avbryta jakten. Min oro var stor och min magkänsla sa mig att denna skada inte var bara en bagatell. På eftermiddagen åkte vi till Strömsund och besökte veterinär. Vi blev lugnade av att de inte hittade något annat är ett hål som precis klarat knäleden. Hon blev sydd och vi åkte tillbaka till Rajastrand. Jakten var över för Riva för en tid (för gott tyvärr visade sig sen när vi kom hem och de röntgade.smiley)

Dremel som hade en skada i sitt vildsvinsskadade ben (oktober 2017) fick tålmodigt vänta i bilen tillsammans med Riva resten av dagarna. Dremel fick ett djupt sticksår i en baktass i juli. Han drogs med detta länge eftersom antibiotikan inte tog bakterien. Dessutom misskötte sig Ultuna på flera sätt. ☹ Jagade med Cleo och Åska resten av dagarna. Sista dagen gick jag och Cleo med Kenny och Driva och Uffe gick själv med Åska. Jag fick vara med när Kenny sköt första skogsfågeln för Driva. Underbart.
Bortsett från ständiga bandageomläggningar på Dremel, oro för Riva samt frustration över att se dem plågas över att inte få vara med och jaga så hade vi skapligt väder och bra med fågel.

Fredag den 31 augusti mötte vi upp en vigselförrättare och hade dubbelbröllop. Kenny, Linda, Uffe och jag. Så himla fin kväll! Vi skålade med champagne i kåsorna och sen åkte vi till stugan och gjorde en supergod middag! En jättetrevlig kväll men som tyvärr genomsyrades av sorg och oro för trasiga hundar. Kommer antagligen att göra det en tid framöver också vilket är jättesorgligt.
Fy fan vilken skitdag!

DagbokPosted by Ingela Lindfors Wed, March 06, 2019 12:40:08

Kopierat från Facebook eftersom detta fortfarande är för jobbigt att tänka på och jag orkar inte bryta ihop idag. smiley

2018-09-10
Jag orkar inte skriva så många rader men jag känner ändå att mina nära och kära har rätt att veta. Trots allt ert stöd och hållna tummar så ville inte Dremels tå läka så i dag blev vi tvungna att ta det svåra beslutet att låta honom somna in. Eftersom han saknade känsel i den tassen så gick det inte och tassen blev fulare och fulare.

Vi hade även bokat en tid för undersökning av Riva då hon fortfarande inte ville stödja på bakbenet som hon skadade på jakten 29 augusti. De röntgade och konstaterade att senan från knäskålen och nedåt var uttänjd och operation krävdes. Riva är 9 år och vi kände att med operation, konvalescens, rehab och en oviss prognos var inte det ett alternativ. Vi tog därför beslutet att där och då låta henne fortsätta att sova. Det känns så jävla tungt!

Tack Riva för alla år och tack för allt du lärt mig om skogsfågeljakt. Jag får aldrig mer en sån som du. <3

Tack Dremel för att du så många gånger fått mig att skratta under alla dina galna upptåg. <3


Intruktörsutbildning Steg 2

DagbokPosted by Ingela Lindfors Wed, April 18, 2018 20:12:02
Så var det dags för Jägareförbundets instruktörsutbildning Steg 2 som var förlagd på Gammelkroppa skogsskola i Värmland 11-15 april. Några bekanta ansikten från Steg 1 var där och sen några nya. Totalt 10 deltagare var vi som våra ledare Annika Olsson och Anders Blomgren skulle hålla ordning på.

Jag samåkte med Anki Nyström med sin wachtelhund Panther. Anki och jag har känt varandra ett tag och vi kommer att hålla en del kurser ihop nu framöver. Vi delade även rum. Panther och Cleo fungerade jättebra ihop vilket förstås är skönt.

Under Steg 2 fokuseras det på problemhundar vilket förstås är jätteintressant.
Mycket av tiden ägnades åt grupparbeten där vi använde oss av våra egna hundar och vi instruerade varandra. Några av hundarna som var med hade lite problem och då körde vi lite extra med dem.
En av dagarna kom det dit en weimaranertik som börjat jaga bilar och då visade Annika hur man gör för att jobba bort det. Väldigt intressant.

På fredagen och lördagen fick alla tre grupperna varsin "problemhund" och dess ägare att jobba med. Vi fick en flathane som hette Birk med sin husse Björn. Birk stack till människor och andra hundar. Vi jobbade med dem och fick honom att tycka att husse var tillräckligt spännande och viktig för att inte dra i väg trots stora retningar. Kändes jättebra. Det blev lite som ett examensarbete.

På lördagkvällen kom Elsas valp Asterix alias Azton och hans människor Susanne och Krister förbi och hälsade på. Så kul att träffa dem. Åh, vad jag saknar borderterrier! Azton är så trevlig. Valpig och go. smiley


Maten var fantastisk, kurskompisarna var kanon, kursen var verkligen bra! Ett bra minne att ta med sig och nu känner jag att jag verkligen fått med mig verktyg för att ta mig an lite krångligare hundar. Ser fram emot framtida kurser och utmaningar.Cleo jaktchampion!

CleoPosted by Ingela Lindfors Sun, November 19, 2017 19:43:44
Det känns ju lite extra kul när en hund man fött upp själv blir svensk jaktchampion. Den lilla varelsen som man tog fram och såg till att den kunde andas själv. Man har verkligen varit med från början. smiley
Förra året lade jag inte mycket tid på fältträning eftersom vi hade fullt upp med att göra oss av med butiken och med den stress och press som det innebar fanns varken tid, ork eller motivation för annat än skogsjakten som var det enda som gjorde att jag kunde ladda batterierna. Därför känns det extra kul att vi i år lyckats få till det. smiley

2017-09-21
Efter fullbruksprovet anmälde vi oss till Östras ordinarie fältprov på Långtora (öppen klass). Dömde gjorde Dag Teien. Cleo gick fint och hade två godkända situationer och en fin apport. Resultat 7 fält och 10 apport = 1:a pris och uppflytt till Elitklass.

2017-10-31
Anordnade ett särskilt fältprov på Grönsöö och bokade domare Kenneth Sundvall. Cleo sökte bra och skötte sig bra hela provet. Hennes första fågeltagning gick i täta snår och det blev en löpa som hon redde ut fint. Helt lugn i skott och uppflog. Sen hade hon en till situation ute i vassen där hon stod stramt och reste villigt på kommando. Domaren ville inte fälla fågeln för då hade den trillat ute i vattnet.
Hon hade två situationer till där hon tog sig an löpor som gick upp i skogen och vi tappade bort henne. Jag fick kalla in henne och då släppte hon ståndet och i och med det lättade fåglarna. Inget som belastade henne men det blev heller inget av de situationerna. Fältbetyg 7, apport 10. Länk till Kritik

2017-11-19
Särskilt prov på Grönsöö igen. Domare Ulf Granberg. Första släppet gick på stubbåker. I slutet av åkern stramar hon till precis innan jag skulle koppla henne.
Tar några steg vid mitt avancekommando men blir sen lite trög. Fasan lättar och fälls men den är vingad och löper undan. När jag ger Cleo apportkommando och hon ger sig i väg så lättar ytterligare en fasan. Jag tänkte då att -Nu har hon glömt att hon ska leta apport. Men hon tar sig an löpan efter den skadade fågeln och hittar den efter en stund. Snårigt och tätt som sjutton.
Hon blir lite trög igen vilket jag inte blir så förvånad över och som jag inte tycker är så himla konstigt. Många hundar blir det när skadad fågel trycker hårt. Efter lite påtryckningar klipper hon den och lämnar den till mig. Så nöjd över att hon redde ut denna situation.
Fin kritik men påtalade att han vill se en villiga avance nästa gång.

Dagen gick och vi fick en situation uppe i skog/hygge. Hon jobbade i en löpa och sen hittade vi henne i ett stånd. Där fick vi visa en villig avance vilket var hemskt skönt!!
Hundarna bör gå i 60 minuter för att få ett 1:a pris och hon behövde 10 minuter till. Två hundar till likaså.
Vi åkte till stubbåkern som vi hade börjat med på morgonen. Nu vill man ju helst inte hitta något som hundarna kan göra bort sig på.... smiley
Cleo gick ihop med en annan korthårstik och båda sökte fort och intensivt. Plötsligt kastar den andra tiken runt i ett stramt stånd och Cleo sekunderar henne. Så jäkla snyggt fast jäklar tänkte jag, nu går de väl upp en hare och Cleo blir olydig och vi åker ut. Men icke. Hussen gav avancekommado och båda hundarna kastade sig framåt och var helt lugna när två rapphöns lättade.

Provet resulterade i en 7:a på fältet och en 8:a på apporten. Han tyckte att hon inte var tillräckligt het på att ta den vingade fågeln så därför fick hon inte en 10:a.4 starter i höst och 4 stycken 1:a pris! Kan jag vara annat än nöjd med min lilla tjej?
Hon har även visat att hon börjat lära sig att hantera fåglarna i skogen. Ser fram emot nästa höst då vi kan ägna ännu mer tid i skogen.

Cleo 1:a pris på fullbruksprov!

DagbokPosted by Ingela Lindfors Wed, September 20, 2017 13:52:52
Fr.v Brunnborgs Abby Victor Paulsson 225 p 2:a, Burviks Bruno Viveka Gran 230p 1:a, Alarängens Cleo Ingela Lindfors 232p 1:a, Lille Skovbo`s Emil Jim Lundqvist 243p 1:a, Trollängens Tova Karl-Oskar Lund 258p 1:a

Så var det dags igen. Start på fullbruksprov, denna gång med Cleo. Startade med Riva när hon var något yngre än vad Cleo är nu och sa då att -aldrig mer! Detta eftersom hon presterade bra på hela provet men fick inte till någon situation på fältet sen och blev då underkända. Marginalerna är så väldigt små för att lyckas, en enda nolla så är man "ute"

Men nu jäklar. På´t igen.

Åkte ner till Trossnäs Gård som ligger utanför Karlstad på söndagen 17 september. Delade ett hus med tre andra deltagare Viveka Grahn, Karl-Oskar Lund och Jim Lundqvist. Ett trevligt gäng. smiley Det blev två jättetrevliga dagar fulla av anspänning och nervositet men även med många skratt.

Cleo jobbade på i alla moment och det slutade med ett 1:a pris. Jag är så nöjd med mitt lilla hjärta som bara tar sig an allt som jag jag presenterar för henne med fullt engagemang. Det är släpspår med räv, blodspår, sökruta, fältarbete, vattenarbete och en massa andra moment som de ska prestera fullt ut i.

Kul också var att alla vi som delade hus fick första priser. Bl.a. Viveka Grahn med Burviks Bruno som hade åkt ända från Piteå. 😮

Av 10 startande så blev det fem pristagare.


Tomas och Charlotte Jensen som driver gården och som arrangerade provet tillsammans med Hanne och Anders Due hade verkligen lyckats. Vilken gästfrihet och vänlighet. Jag blir glad ända in i hjärtat av såna människor. smiley


Provet
Jag tänkte kortfattat beskriva hur momenten går till för er som inte känner till den här typen av prov.
Provet har tre olika huvudgrenar
Skogsarbete
Vattenarbete
Fältarbete
Det är 18 betyg (19 om man väljer att utöka viltspåret med bringselrapportering eller totverbeller) som skall sättas och man får inte bli underkänd på något. Dessutom finns det en minimipoäng i tre huvudgrenarna för att man skall kunna få ett 1:a pris.

I alla moment är det fördröjd avlämning vilket innebär att man inte får ta apporten förrän domaren säger till. Brukar vara 4-5 sekunder.

Dag 1 Skogsarbete
1. Skogsapport
Hunden skall självständigt söka av en ruta i skogen på 100x250 meter. Ofta är rutan förlagd på ett kalhygge. I rutan ligger en utlagd fågel som hunden skall hitta och apportera in. Som förare får man följa med in i rutan men aldrig backa så om man har gått hela rutan utan att ha hittat apporten är det kört.
Fördröjd avlämning.

Cleos skogsapport - Hon sökte på bra trots mycket lite vind. Hittade den men behövde lite stöd av mig för att plocka upp den. Gjorde sen en slarvig avlämning. Tappade onödiga poäng där.

2. Rävsläp
En död räv som väger mellan 3,5 och 7kg släpas 300 meter. Hunden skall spåra upp den och apportera in den. Fördröjd avlämning.

Cleos rävsläp - Prickfritt arbete

3. Fritt följ vid smygjakt och kvarstannande vid smygjakt
Hunden skall gå lös vid sidan eller bakom och skall följa med en snitslad bana (ca. 100 meter) tills man kommer fram till anvisad plats där man lämnar hunden och fortsätter sedan själv ungefär 100 meter till en plats där man är dold. Där står det också en skytt.
Efter 2 minuter avlossas ett skott. Sen skall hunden stanna kvar där i tre minuter till. Sen ska man kalla in hunden och den ska då komma in till föraren.

Cleos smygjakt - Allt gick bra men jag fick ge inkallningssignal två gånger. Ingen poäng drogs av för det. Blev lite orolig innan det var vår tur eftersom domaren satt uppe i ett träd och jag blev lite orolig för hur hon skulle reagera på det. Sen användes inte startpistol utan en studsare vilket vi aldrig tränat på. Sträckan att gå var också längre än vad vi tränat på. Dessa minutrar är sååååå långa!

4. Blodspår
400 meter med 4 vinklar

Cleos blodspår - Hon fick ett tappt så jag fick plocka tillbaka henne på spåret. En (4) poäng tappade där.

5. Lugn på pass och apportering av tre fåglar
Hunden placeras lös på anvisad plats. Efter 1 minut kastas tre döda fåglar samtidigt som skott avlossas bredvid hunden. Hunden skall vara lugn och tyst och efter en minut skickas hunden att apportera dessa. Fördröjd avlämning.

Cleos lugn på pass - Det var två fasaner och en kricka. Fasanerna sköttes perfekt men krickan tyckte hon att jag kunde plocka upp från marken så den spottade hon ut vid mina fötter... (????) 1 (4) poäng tappades där.

Dag 2 Vattenarbete
6. Sök under bössan
Hunden skall söka av en anvisad remsa, oftast i en sjökant/åkant med vass. Hunden skall söka trångt, under hagelhåll (25-30 meter). Det skall efterlikna att man hunden skall stöta änder och att man som skytt/förare skall gå på det torra för att fälla de änder som hunden får upp. Vissa hundar fattar ingenting här och söker inte alls och vissa drar i väg och tappar kontakten. Båda tillvägagångssätten drar ner poängen. Hunden skall söka av området med god kontakt, det är målet.

Cleos sök under bössan - Vinden låg från sidan och bredvid låg ett lockande fält och hon ville gärna lägga sig på vinden och söka av det i stället. Jag fick styra henne en del så hon skulle gå in vassen i stället. 1 (4) poäng tappad.

7. Vattenarbete, vattenpassion, lydighet, effektivitet, dirigering
Här ligger det tre dolda fåglar ute i vattnet. En ligger på ca. 60 meter och två på ca. 30 meter. Föraren vet vart de ligger och ska nu dirigera ut hunden till dessa. När hunden hämtat fågel nummer 2 och den simmar mot stranden så skjuts ett skott och det kastas ytterligare en fågel i vattnet. Den får hunden inte hämta förrän den lämnat av den andra. När hunden hämtat den kastade fågeln skall den dirigeras ut till den sista fågeln. Fördröjd avlämning.

Cleos vattenarbete - Full pott


Fältarbete
8. Fältarbete med bedömning av effektivitet, sök, fart, reviering, stånd, resning, respekt för vilt, apportering, lydighet/följsamhet
Som ett vanligt fältprov där det som står i överskriften bedöms.

Cleos fältarbete - Hennes första 5 minuter resulterade i tre fågelsituationer som hon skötte kanonfint. Stånd, avance, lydig i uppflog och skott. Skytten fällde en fågel som han berättade var vingad. Hon fick leta reda på den och efter en stund hittade hon den. Dessvärre är hon ganska hård i munnen på fåglar som lever så där fick vi vårat största poängavdrag. 3 (12) poäng tappade.
När vi fick släppa igen så hade hon en situation där in mot ett jättetätt snår där hon inte riktigt ville resa fågeln så där tappade vi 1 (4) poäng till.
Annars fick hon jättefin kritik från domarna.
Några dagars skogsfågeljakt i norr

DremelPosted by Ingela Lindfors Sun, September 03, 2017 10:12:10

Vilka kanonbra dagar vi har haft!

Startade hemifrån vid 03 natten till tisdagen 29 augusti. Några dagar hade redan gått sedan premiären och jag hade bara hunnit ut i skogen en gång.
Kom upp mitt på dagen till Rajastrand som ligger nordväst om Hoting. När vi var där första gången var Riva 15 månader och hade sin första säsong. Innan den veckan hade vi ingen aning om hennes medfödda talang i skogen. Då sköt vi bl.a. två tjädertuppar för henne. Sen har det bara rullat på och hon har lärt oss det här med skogsfågeljakt.

Hur som helst så åkte vi ut i skogen på tisdag eftermiddag. Vi har ju fyra hundar som skall gå så vi kör två i taget och varvar med dem. Vi startade med Dremel och Cleo. Båda jobbar fint i skogen med bra kontakt. Sköt en tjäder för Dremel (hur det nu gick till???)
Sen tog vi Riva och Åska. Hade många fina situationer på orrkullar och någon ripsituation.

Åska var lite slarvig med skogsfåglarna förra året men nu verkar hon vara tillbaka till sitt vanliga jag. Hon är så söt när hon står, hon ser liksom hemlig ut på något sätt. smiley
Tyvärr hade inte Uffe satt på sig huvudkameran. Hade varit kul att ha dessa fina fågeltagningar på film.

Dag två
På förmiddagen gick vi med Riva och Åska på ett för oss nytt område. Riva producerar fåglar på löpande band och vi fick flera fina situationer på orre som alltid gick in i blötmarker där det var tätt. En av löporna blev väl 300 meter och det som var så läckert med den var att vi märkte att Åska sekunderade och de samarbetade på löpan. Plötsligt lättar en orrkull och Uffe skjuter en och skjuter bom på en annan som jag sköt på i stället. Jag tyckte att jag fällde den men jag var inte helt säker. Riva försvann ut i ett sök och efter en stund kom hon tillbaka med den. Jippie!! Äntligen!! Jag är ju långt ifrån lika snabb som Uffe med bössan men jag jobbar på det. :)

Sen började vi köra Åska och Riva tillsammans där det var lite med öppet som på myrar och så. De jobbar på egen hand och blir det något så sekunderar de varandra. Så läckert.
Kom upp på vägen som ledde tillbaka till bilen och hundarna fortsätter att arbeta. Riva är expert på att reviera över vägar och ganska snart fick vi en fin situation på orrar en bit in i skogen. Även här ett snyggt samarbete av tjejerna.

På eftermiddagen tog vi ”ungdomarna” till det stället där vi hade så mycket orre i går för att Cleo skulle få en bra chans att utvecklas. Dremel har vi gett upp, han kommer aldrig att fungera på skogsfågel. Cleo skötte sig galant och hade fina arbeten på både orrar, tjäder, ripa och änder. Sååå nöjd!

Dag tre
Bestämde oss för att testa ett helt nytt ställe igen. 1½ mil på smala, knaggliga grusvägar ledde oss långt ut i skogen längs en sjö. Jag tyckte väl inte att det såg så kul ut i terrängen. Tätt och eländigt men vi tog ungdomarna och gick in. Det var mycket uppför i snår och trassel och jag spottade och svor. Dremel stötte fågel och drev omkring dem med skall och Cleo fick gå på tomma marker.... När vi till slut kom upp på typ 600 meter blev det så himla fint! Myrar i etage och fina marker med björksly. Hade kunnat gå där flera timmar för det var så fint. Dock inte så gott om fågel. Vände neråt till bilen efter några timmar för att ta en fika vid sjön innan vi skulle ta Åska och Riva.


Valde att gå upp längs samma väg fast en bit bort. Riva och Åska är ju onekligen lite mer rutinerade på detta så vi tänkte att det kanske visst fast ok med fågel men att ungdomarna inte riktigt klarade av att hantera dem.

Men även tjejerna hade fåtalet situationer. Enda dagen som vi inte haft fågel med oss hem.

Dag fyra
Valde att gå på ett beprövat ställe idag. Förra året hade vi gott om tjäder här. Började med Cleo och Dremel. Nästa år får Dremel vara hemma....Han stötte fåglar, hade ett älgdrev på över 2 km och ett långt hardrev. Det där med älg och hare är han ju bra på men fågel... NOT!

Cleo fick jobba i löpor som ju var tomma. Vi bestämde att Dremel bara skulle få lite släpptid och att vi skulle låta Cleo gå mer. Tyvärr gick vi upp en tjäder för vi gick på lite väl snabbt så Cleo hann inte få till det med den. Efter att Cleo gått ett längre tag så släppte vi Dremel en stund och han drog rätt över en myr och stötte en vuxen tjädertupp som flög rakt över oss. Uffes bössa strulade och jag tog instinktivt tag i Cleos halsband i stället för att skjuta. Sitter i ryggmärgen sedan tiden med Ozzie att hunden kommer att sticka. Cleo är ju faktiskt tillräckligt lydig så jag hade mycket väl kunnat fokusera på tuppen stället. Typiskt.
När Dremel kom tillbaka dit där han stötte tuppen så gick det upp en hare som han hamnade typ 5 meter bakom. Den drev han högljutt i 800 meter där han fick tappt. Han hittade på den igen och det vände och gick emot oss. Sen tappade han bort den. Husse imponerad över arbetet såklart. smiley

Kopplade drummeln och Cleo fick gå igen.


På eftermiddagen gick vi med Åska och Riva på ett annat beprövat ställe. Många fina situationer och några fåglar i säcken.

Dag fem
Städade ur stugan och begav oss iväg till skogen. Jaga halvdag i dag och bestämde oss för att åka med Riva dit där Dremel stött tjädertuppen och div. andra kullar. Riva jobbade på fantastiskt bra trots att det var dag 5. Hade bl.a. en löpa som gick upp, upp, upp, upp. Uffe och jag var helt slut när vi kom upp på den högsta punkten. Där lättade den vuxna tjädertuppen ut över dalen och vi satte oss en stund för att återhämta oss. Säkert samma tupp som vi träffade på igår.

Riva hade flera arbeten och två fåglar fick följa med oss hem.


Rastade av de mindre nöjda hundarna som suttit i bilen för att ta oss hemåt.

Hade fem fantastiska dagar här uppe! Mest glad är jag ändå över att Riva hållit ihop fysiskt. Hon har ju under en tid ”tappat bakdelen” i bland. Typ när hon har hoppat upp på altanen och så. Såklart har jag varit orolig för att det varit något i ryggen med diskar och sånt. Att det skulle vara slutjagat med henne.
Tack vare en av mina fantastiska valpköpare fick jag kontakt med en veterinär i Täby som vi åkte till i somras. Jag ville kolla upp om det kunde vara något fästingburet hon går och bär på. Riva verkade öm i slutet på ryggen när hon kände igenom henne. Jag har ju märkt att hon ogärna har velat sitta ner längre stunder. Hon ansåg att det kunde vara värt att testa att behandla och hon fick en tuff kur i tre veckor. Nu kan man trycka längs ryggraden utan att hon är besvärad av det och hon har jagat precis som vanligt. Gått lika mycket och i samma tempo. Inte varit stel eller att vi på något sätt märkt något. Jag är så jävla glad över det!!! Älskade Riva.

Något som gör mig hoppfull också är att Cleo hade en hel del fina fågelarbeten som hon skötte på bästa sätt. Både löpor och stånd på direktvittring. Nu gäller det bara att ge henne massor med timmar i skogen så kan det kanske bli riktigt bra ändå. smiley

Next »