Ingelas dagbok

Ingelas dagbok

Jakt, bröllop och sorg

DagbokPosted by Ingela Lindfors Thu, March 07, 2019 12:45:36

Åkte mot Rajastrand för att tillbringa några dagar med jakt tillsammans med bästa vännerna Linda, Kenny och deras son Jesper samt alla hundarna Riva, Cleo, Åska, Dremel, Skoja och Driva.

Första dagen jagade Uffe och jag med Åska och Riva på förmiddagen och Cleo på eftermiddagen.
På onsdagen hann vi bara jaga i några minuter innan Riva kom tillbaka hoppandes på tre ben. Ett sticksår på insidan av knät gjorde att vi fick avbryta jakten. Min oro var stor och min magkänsla sa mig att denna skada inte var bara en bagatell. På eftermiddagen åkte vi till Strömsund och besökte veterinär. Vi blev lugnade av att de inte hittade något annat är ett hål som precis klarat knäleden. Hon blev sydd och vi åkte tillbaka till Rajastrand. Jakten var över för Riva för en tid (för gott tyvärr visade sig sen när vi kom hem och de röntgade.smiley)

Dremel som hade en skada i sitt vildsvinsskadade ben (oktober 2017) fick tålmodigt vänta i bilen tillsammans med Riva resten av dagarna. Dremel fick ett djupt sticksår i en baktass i juli. Han drogs med detta länge eftersom antibiotikan inte tog bakterien. Dessutom misskötte sig Ultuna på flera sätt. ☹ Jagade med Cleo och Åska resten av dagarna. Sista dagen gick jag och Cleo med Kenny och Driva och Uffe gick själv med Åska. Jag fick vara med när Kenny sköt första skogsfågeln för Driva. Underbart.
Bortsett från ständiga bandageomläggningar på Dremel, oro för Riva samt frustration över att se dem plågas över att inte få vara med och jaga så hade vi skapligt väder och bra med fågel.

Fredag den 31 augusti mötte vi upp en vigselförrättare och hade dubbelbröllop. Kenny, Linda, Uffe och jag. Så himla fin kväll! Vi skålade med champagne i kåsorna och sen åkte vi till stugan och gjorde en supergod middag! En jättetrevlig kväll men som tyvärr genomsyrades av sorg och oro för trasiga hundar. Kommer antagligen att göra det en tid framöver också vilket är jättesorgligt.